Kdo chce, může povrch langošů místo plátků česneku, potřít kašičkou připravenou z vody, soli a prolisovaného česneku. Staré tradiční klasické langoše maďarské kuchyně obsahují jen mouku, droždí, vodu, sůl, cukr a málo tuku. Nemají v receptu žádné vejce, brambory či mléko. Povrch se potírá jen česnekem.
U tradičních langošů jde o jednoduché kynuté chlebové těsto. Tyto langoše se mohou péct jako rychlý oběd v den pečení chleba v peci. Původně to bylo jídlo chudých, na rozdíl od mnohých dnešních bohatších variant.
Langoše jinak: 10 šíleně dobrých nápadů, jak z nich udělat luxusní pochoutku
Langoše známe z poutí, jarmarků a koupališť. Když si je ale připravíme doma, můžeme se pořádně odvázat – nemusíme zůstat jen u klasiky s česnekem a sýrem. Přinášíme tipy, s čím langoše servírovat, jaké polevy a posypky vyzkoušet a jak je proměnit třeba i v dezert.
Jak se dělají langoše a co je na těsto potřeba?
Langoš je nadmíru oblíbená pochoutka, která spolu s párkem v rohlíku bývá neodmyslitelnou součástí rychlého pouličního občerstvení. Odkud pocházejí, jak jednoduché nadýchané langoše připravit a co na ně potřebujete?
Autor:Libchen
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena