Celerový hrnec

Jednoduchý a rychlý recept nejen pro vegetariány.


3.1101x
90 min

Postup přípravy

Cibuli a celer očistíme. Cibule nasekáme najemno a celer nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, zbavíme zbytku po stopce a nakrájíme čtvrtky.

V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli na něm zesklovatíme, přidáme celer, který necháme lehce osmahnout a nakonec přidáme ještě žampiony, rajčata a bobkový list. Směs necháme asi 12 - 15 minut dusit. Mezitím omyjeme arašídy a smícháme je s moukou.

Arašídy přidáme i moukou do směsi, zalijeme jí vínem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs dusíme asi 40 minut. Pak vytáhneme bobkový list. Pokrm by měl být hustý.

Podáváme jej samostatně nebo pečivem. Můžeme přidat brambory.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerový hrnec

Zpět na recept