Celerový hrnec

Jednoduchý a rychlý recept nejen pro vegetariány.


3.1101x
90 min

Postup přípravy

Cibuli a celer očistíme. Cibule nasekáme najemno a celer nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, zbavíme zbytku po stopce a nakrájíme čtvrtky. V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli na něm zesklovatíme, přidáme celer, který necháme lehce osmahnout a nakonec přidáme ještě žampiony, rajčata a bobkový list. Směs necháme asi 12 - 15 minut dusit. Mezitím omyjeme arašídy a smícháme je s moukou. Arašídy přidáme i moukou do směsi, zalijeme jí vínem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs dusíme asi 40 minut. Pak vytáhneme bobkový list. Pokrm by měl být hustý. Podáváme jej samostatně nebo pečivem. Můžeme přidat brambory.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celerový hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena