Recept na jemný a velice chutný bramborák s celerem. Rychlá svačinka, oběd i večeře.
1 ks | vejce |
600 g | brambory |
300 g | celer |
100 g | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
česnek | |
sůl | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté z nich vymačkáme vodu. Oloupaný celer také nastrouháme, smícháme s bramborami a sójovou moukou nebo vejcem. Směs na brambory ochutíme prolisovaným česnekem a osolíme. Na závěr přidáme mouku, aby nám těsto zhoustlo. Hotové těsto necháme chvíli odstát. Celerové bramboráky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova, ihned po vytažení je klademe na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk. Celerové bramboráky můžeme také připravit v troubě, jsou tak mnohem zdravější. Celerové bramboráky podáváme jako chuťovku či přílohu. Jsou skvělé ještě teplé, ale dají se jíst i za studena, jen už nejsou tak křupavé.
Foto: Shutterstock.com
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena