Celerová pomazánka s karotkou

Lehká a zdravá pomazánka pro milovníky celeru. Skvěle chutná s tmavým pečivem.


4.841x
35 min
3×

Postup přípravy

Mladý celer oloupeme a omyjeme. Vložíme do vroucí vody, kterou jsme předem osolili a okyselili citronovou šťávou. Celer povaříme asi 10 minut a necháme vystydnout. Karotku oškrábeme a omyjeme.

Vychladlý celer a karotku nastrouháme na jemném struhadle, osolíme , zakápneme citronovou šťávou a podle chuti přisladíme.

Ze sýru lučina, zakysané smetany, majonézy a sardelové pasty utřeme hladký krém, který vmícháme do nastrouhané zeleniny. Ochutíme pažitkou a necháme odležet v chladu.

Celerovou pomazánku s karotkou mažeme nejlépe na tmavé pečivo a podáváme s čerstvou zeleninou.

Další recepty, ve kterých hraje celer hlavní roli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerová pomazánka s karotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká