Vaření.czReceptyCeler ve smetanové omáčce

Celer ve smetanové omáčce

Recept na netradičně připravený celer.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Střední celery oloupeme a uvaříme je doměkka ve slané vroucí vodě. Vývar nevyléváme. Část budeme potřebovat, zbytek můžeme použít třeba na polévku. Celer nakrájíme na kostky a uložíme v teple. V kastrolu z másla a mouky vysmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z celeru a povaříme, dokud nemáme hladkou omáčku. Přidáme koření a sůl podle chuti, nakonec zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou. Do smetanové omáčky dáme prohřát celer a můžeme servírovat. Celer ve smetanové omáčce podáváme teplý. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celer ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena