Celer ve smetanové omáčce

Recept na netradičně připravený celer.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Střední celery oloupeme a uvaříme je doměkka ve slané vroucí vodě. Vývar nevyléváme. Část budeme potřebovat, zbytek můžeme použít třeba na polévku. Celer nakrájíme na kostky a uložíme v teple.

V kastrolu z másla a mouky vysmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z celeru a povaříme, dokud nemáme hladkou omáčku. Přidáme koření a sůl podle chuti, nakonec zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou.

Do smetanové omáčky dáme prohřát celer a můžeme servírovat.

Celer ve smetanové omáčce podáváme teplý. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celer ve smetanové omáčce

Zpět na recept