Vaření.czReceptyCeler v oříškovém těstíčku

Celer v oříškovém těstíčku

Recept pro všechny milovníky celeru a jídel o více chodech. Určitě vás překvapí svou originalitou i chutí.


3.76x
45 min

Ingredience

olej
500 gceler
4 lžícecitronová šťáva
300 mlzeleninový vývar

na obalení

0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
50 gstrouhanka
2 lžícehladká mouka
0.5 lžičkymletý bílý pepř
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

omáčka

sůl
3 lžícemáslo
100 mlmléko
1 lžícekřen
cukr krupice
1 lžícehladká mouka
mletý bílý pepř

na ozdobu

500 gpórek
1 ksčervená paprika
1 svazekkadeřavá petrželka

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Pórek nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky a ve vroucí vodě 10 minut povaříme. Celer nakrájíme na 1 cm silná kolečka, zakápneme citronovou šťávou a povaříme v zeleninovém vývaru asi 5 minut. Vejce rozkvedláme a smícháme se solí, pepřem i paprikou. Oříškové lupínky smícháme se strouhankou. Okapaný celer obalujeme v mouce, vajíčku a oříšcích. Na rozehřátém oleji osmahneme mouku, podlijeme zbylým zeleninovým vývarem a mlékem. Přidáme nakládaný křen a za stálého míchání na mírném plameni 10 minut povaříme. Potom do omáčky přidáme sýr a dochutíme si ji solí, pepřem a podle chuti i cukrem. Odstavíme, přidáme polovinu petrželky a promícháme. Rozehřejeme olej a plátky celeru opečeme z každé strany asi 3 minuty. Naservírujeme na talíře, obložíme hranolky pórku, přelijeme omáčkou a posypeme nudličkami papriky i petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celer v oříškovém těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena