0.5 lžičky | sůl | |
150 g | celer | |
150 g | čekanka | |
75 g | polníček | |
5 lžic | olivový olej | |
1-2 ks | vejce natvrdo | |
70 g | okurky sladkokyselé | |
0.3 lžičky | mletý černý pepř | |
3 lžíce | bylinkový ocet |
Ocet nalejeme do salátové mísy. Rozpustíme v něm sůl a přimícháme pepř a olej.
Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Ihned jej vmícháme do zálivky, aby zůstal bílý. Čekanku očistíme, omyjeme, osušíme, košťál vykrojíme a listy nakrájíme na proužky. Polníček očistíme, omyjeme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na tenké plátky.
Do zálivky s celerem přidáme polníček, proužky čekanky a okurky. Vše smícháme. Vejce nakrájíme na plátky nebo nasekáme najemno.
Hotový salát zdobíme plátky vajec. Salát je vhodný jako předkrm nebo jako příloha k masitým jídlům.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena