Cannelloni plněné špenátem

Duté válečky z nudlového těsta nazvané cannelloni plněné špenátovou směsí.


3.933x
60 min
4×

Ingredience

1 lžíceolivový olej
25 gstrouhaný parmazán
8 kscannelloni

podle chuti

sůl

náplň

sůl
2 ksvejce
25 gmáslo
60 gšunka
120 gricotta
pepř
25 gstrouhaný parmazán
1 špetkamuškátový oříšek
2 lžícesmetana ke šlehání
300 gmražený špenát

omáčka

25 gmáslo
300 mlmléko
2 ksbobkový list
25 ghladká mouka
1 špetkamuškátový oříšek
1 špetkasůl a pepř

na ozdobu

čerstvé bylinky

Postup přípravy

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme špenát a 2-3 minuty jej zahříváme. Rendlík odstavíme a do špenátu vmícháme sýry a šunku. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nešleháme smetanu a vejce, až dostaneme hustou pastu.

Cannelloni (velké rovné trubičky) uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a těstoviny odložíme.

Potom připravíme omáčku: V rendlíku vymícháme z másla a mouky světlou jíšku, pomalu do ní přiléváme mléko, vložíme bobkové listy a povaříme 5 minut. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Odstavíme, bobkové listy odstraníme.

Špenátovou náplní pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou opatrně naplníme cannelloni.

Na dno zapékací misky rozetřeme trochu omáčky a rozložíme v jedné vrstvě cannelloni. Zalijeme je zbývající omáčkou, posypeme parmazánem a zapékáme
v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 40-45 minut.

Hotové Cannelloni plněné špenátem ozdobíme čerstvými bylinkami a ihned podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cannelloni plněné špenátem

Zpět na recept