2 stroužky | česnek | |
1-2 ks | vejce | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
1 lžička | hladká mouka | |
1 balíček | špenát listový | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
cannelloni | ||
podle chuti | ||
tvrdý sýr |
Uvaříme si listový špenát, kterým naplníme cannelloni. Tvrdý sýr (eidam, parmazán apod.) nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cannelloni naskládáme do zapékací mísy. Takto připravené zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozšlehali 1 - 2 vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek a zasypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě, nejdříve těstoviny zapékáme přikryté a potom odkryjeme a necháme zvolna dopéct. Cannelloni plněné listovým špenátem podáváme jako chutný hlavní chod.
Autor:Naďa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena