Vaření.czReceptyCandát v sezamu na listovém špenátu

Candát v sezamu na listovém špenátu

Lehké a výborné jídlo, kterému nepohrdnou ani praví gurmáni! S bramborem bude ryba výborná!


3.01078x
60 min

Postup přípravy

Omyté a osušené filety z candáta obalíme v těstíčku z vajec, mouky, pepře a soli, pak v sezamovém semínku a usmažíme v rozpáleném oleji. Oprané špenátové listy podusíme na troše oleje a ochutíme rozetřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Maso a špenát upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou si připravíme takto: nahrubo nakrájenou šalotku zpěníme na oleji, zaprášíme moukou( asi 3 lžíce ) a zalijeme vínem. Chvíli povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme trochou šafránu.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Candát v sezamu na listovém špenátu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena