Candát v sezamu na listovém špenátu

Lehké a výborné jídlo, kterému nepohrdnou ani praví gurmáni! S bramborem bude ryba výborná!


3.01078x
60 min

Postup přípravy

Omyté a osušené filety z candáta obalíme v těstíčku z vajec, mouky, pepře a soli, pak v sezamovém semínku a usmažíme v rozpáleném oleji. Oprané špenátové listy podusíme na troše oleje a ochutíme rozetřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Maso a špenát upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou si připravíme takto: nahrubo nakrájenou šalotku zpěníme na oleji, zaprášíme moukou( asi 3 lžíce ) a zalijeme vínem. Chvíli povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme trochou šafránu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Candát v sezamu na listovém špenátu

Zpět na recept