Candát na rozmarýnu se zapečenými bramborami

Recept na přírodně připraveného candáta s chutí rozmarýnu. Rybu podáváme jako hlavní chod s bramborami zapečenými se sýrem a smetanou.


3.425x
60 min
4×

Ingredience

4 porcecandát s kůží

podle chuti

sůl
rozmarýn
citronová šťáva
mletý černý pepř

příloha

2 ksvejce
70 gparmazán
1 ksvelká cibule
150 mlzakysaná smetana
800 gbrambory vařené ve slupce

podle potřeby

40 gmáslo
hladká mouka
100-150 mlrybí vývar

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bramborovou přílohu. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na kostičky velké asi 1 x 1 cm. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na másle dozlatova. Zakysanou smetanu promícháme s vejci a jemně usekaným rozmarýnem dohladka.

Nakrájené brambory vložíme do větší mísy, osolíme, opepříme, přelijeme zchladlou cibulkou i s výpekem, posypeme strouhaným sýrem a vše promícháme se smetanovou ochucenou směsí. Takto připravené brambory přendáme do řádně vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě zapečeme dorůžova.

Candáta očistíme, osolíme, obalíme v mouce a na oleji spolu se snítkami rozmarýnu opečeme dorůžova. Rybu vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku vložíme máslo obalené v hladké mouce. Vše necháme zpěnit a podlijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme a podle potřeby dochutíme solí a šťávou z citronu.

Candáta s chutí rozmarýnu přelijeme omáčkou a podáváme se zapečenými bramborami. K pokrmu servírujeme kousek citronu a čerstvou zeleninu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Candát na rozmarýnu se zapečenými bramborami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena