Čalamáda ze zelí

Tato zelná čalamáda se hodí skoro ke všemu. Zkuste, nebudete zklamáni!


4.558x
120 min
6×

Postup přípravy

Zelí, cibuli, papriky očistíme a nakrájíme najemno. Dáváme do větší mísy, aby šlo vše pěkně promíchat. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev.
Vsypeme celé Deko, cukr, vlijeme ocet i olej. Promícháváme - nejlépe se to dělá rukama. Nepřidáváme žádnou vodu! Necháme chvíli stát, zelenina pustí sama dost šťávy.

Připravenou čalamádu plníme do sklenic, trochu zmáčkneme. Pak sterilujeme asi 10 minut.

Zelná čalamáda se hodí k různým pokrmům - čalamádou doplníme pečená i grilovaná masa, zapékané těstoviny nebo brambory, hranolky a minutky.
user-icon

autor Jolanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čalamáda ze zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká