Čalamáda z hub

Houbová čalamáda.


3.181x
90 min

Postup přípravy

Houby očistíme, nakrájíme na silnější plátky a dáme vařit do slané vody na čtvrt hodiny. Uvařené houby slijeme a necháme okapat.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která rozpůlíme. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a vláken a umeleme na masovém strojku.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pomleté papriky, uvařené houby a vše dusíme doměkka. Potom směs odstavíme, vmícháme protlak, kečup, podle chuti osolíme a okořeníme, dochutíme česnekem a rozdělíme do sklenic.

Čalamádu z hub sterilujeme pří 85 °C přibližně půl hodiny. Uchováváme na tmavém chladném místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čalamáda z hub

Zpět na recept