Čajový šerbet s likérem a mátou


3.0643x
15 min

Postup přípravy

Čajové lístky vsypeme do konvice a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Necháme stát asi 3 min. Pak cedítkem scedíme čaj do nízké kovové mísy. Mátu opereme a osušíme. Několik snítek odložíme, zbytek vložíme do čaje a necháme louhovat, dokud čaj zcela nevychladne.
Snítky máty odstraníme a čaj postavíme do mrazáku. Mrazíme 6 - 8 hodin. Přitom asi po 2 hodinách důkladně promícháme, aby se netvořily ledové krystaly. Pak zamícháme po každé další hodině.
Čajový šerbet rozdělíme do 6 dobře vychlazených pohárů a přelijeme broskvovým likérem. Ozdobíme odloženou mátou a mátovou čokoládou. Okamžitě podáváme.
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čajový šerbet s likérem a mátou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.