Bylinkové máslo

Velice jednoduchý recept na bylinkové máslo, které dá vašim jídlům jiný rozměr. Máslo můžete použít na maso stejně jako na přílohy. Do másla můžete kromě bylinek přidat chilli papričky nebo cokoliv jiného.


3.1390x
20 min
1×

Postup přípravy

Máslo necháme povolit.

Bazalku omyjeme a dobře osušíme. Lístky otrháme a nasekáme nadrobno. Nasekanou bazalku přidáme do změklého másla, přidáme špetku soli a společně utřeme.

Z utřeného másla vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a dáme jej do ledničky ztuhnout.

Máslo můžeme použít do pomazánek, ke grilovaným masům nebo na brambory. Fantazii se meze nekladou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkové máslo

Zpět na recept