Bylinkové brambory s jarním dipem

Pečené brambory se svěžím dipem. Recept na přílohu, která se hodí ke grilovanému masu.


4.69x
25 min

Postup přípravy

Brambory omyjeme, zbavíme slupky, nakrájíme na půlky a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.

Mezitím si připravíme marinádu. Na ni budeme potřebovat pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej (asi 1 lžíce), sůl a tymián.

Předvařené brambory slijeme, dáme na pekáč vyložený alobalem, promícháme s marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi na 15 minut.

Mezitím si připravíme dip. Do misky dáme kelímek zakysané smetany, prolisovaný česnek utřený se solí a čerstvou pokrájenou bazalku. Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, vykrájíme středy se semínky, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do dipu. Rajče omyjeme, rozkrojíme, též vyjmeme střídky se semínky a pokrájíme na drobné kostičky. Vše promícháme a podle chuti dokořeníme chilli a solí.

Upečené bylinkové brambory podáváme společně s jarním dipem ke grilovaným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkové brambory s jarním dipem

Zpět na recept