Vaření.czReceptyBylinkové bramborové knedlíky

Bylinkové bramborové knedlíky

Zajímavý experiment, když nechcete k masu pouze obyčejné bramborové knedlíky.


4.422x
30 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si základní těsto na bramborové knedlíky. Studené, uvařené a oloupané brambory najemno nastrouháme. Přidáme dvě celá vejce, trochu soli a polohrubou mouku. Podle konzistence doplňujeme moukou, v opačném případě malým množstvím vody. K základnímu těstu ještě před řádným prohnětením přidáme 50 - 70g špenátového protlaku, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a dále přidáme podle vlastní chutě. Dávám 1,5 lžičky čerstvých bylinek - např. provensálské bylinky, pažitka, petržel, bazalka, oregano. Musí být ale čerstvé. Vše řádně promícháme, prohněteme a uděláme 4 střední válečky, které ihned dáváme do vroucí osolené vody a vaříme 15 - 20 minut. Uvařené bylinkové bramborové knedlíky ihned naplátkujeme. Rozhodně zajímavá chuťová zkušenost. Doporučuji vyzkoušet a jistě si tyto bylinkové knedlíky najdou i své fandy.
user-icon

autor Lubajsek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bylinkové bramborové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena