Bylinková zálivka

Recept na zálivku, kterou můžeme podávat k salátům nebo k masu. Je velice jemná, ale výrazná svou vůní.


3.0821x
15 min
1×

Ingredience

100 mlolej
50 mlvoda
1 lžičkamed
1 lžícecitronová šťáva
30 mlbílý vinný ocet
1 svazekčerstvá petrželka
1 plátekbílý chléb
1 lžičkaostrá hořčice
1 svazekčerstvý kopr

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Kopr a petrželku opláchneme a nasekáme na jemno.

Čerstvé bylinky rozmixujeme s ostatními přísadami - olejem, solí, vodou, pepřem, medem, čerstvou citronovou šťávou, plátkem chleba, octem a hořčicí.

Bylinkovou zálivku používáme k dochucování zeleninových salátů, ale hodí se i na maso.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinková zálivka

Zpět na recept
Druh jídla
Zálivky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena