sůl | ||
pepř | ||
4 lžíce | olivový olej | |
6 ks | velká vejce | |
snítky petrželky | ||
6 ks | jarní cibulka na kolečka | |
250 g | mladý špenát | |
3 lžíce | nakrájené bylinky (petrželka, tymián, koriandr) | |
2 lžíce | strouhaný parmazán | |
hoblinky parmezánu |
Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na středně vysokou teplotu, přidáme olej a zahřejeme ho. Přidáme jarní cibulky a opékáme je asi 2 minuty. Potom na ně dáme špenátové listy a necháme je zvadnout.
V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Vmícháme špenát, cibulky a bylinky. Olej z pánve slijeme do vhodné nádoby, případné přichycené kousky ze dna pánve odstraníme.
Na pánvi rozehřejme 2 lžíce odloženého oleje, vlijeme směs s vejci a omeletu urovnáme. Opékáme za občasného potřásání pánví zhruba 6 minut. Okraje omelety uvolňujeme dřevěnou lopatkou.
Povrch omelety posypeme nastrouhaným parmazánem, pánev postavíme pod rozehřátý gril a omeletu opékáme zhruba 3 minuty dozlatova. Všechna tekutina se musí vstřebat. (lze péci v troubě v pánvi bez ucha)
Pánev odstavíme, omeletu necháme sklouznout na talíř, ozdobíme hoblinkami parmazánu a snítkami petrželky a odložíme. Krájíme ji teprve po 5 minutách. Podáváme ji teplou.
Zdroj: Slovart.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena