Bylinková frittata

Bylinkové omelety posypané parmazánem zlákají každého gurmána. 6 až 8 porcí.


3.0818x
60 min

Ingredience

sůl
pepř
4 lžíceolivový olej
6 ksvelké vejce
snítky petrželky
6 ksjarní cibulka na kolečka
250 gmladý špenát
3 lžícenakrájené bylinky (petrželka, tymián, koriandr)
2 lžícenastrouhaný parmazán
hoblinky parmezánu

Postup přípravy

Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na středně vysokou teplotu, přidáme olej a zahřejeme ho. Přidáme jarní cibulky a opékáme je asi 2 minuty. Potom na ně dáme špenátové listy a necháme je zvadnout.

V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Vmícháme špenát, cibulky a bylinky. Olej z pánve slijeme do vhodné nádoby, případné přichycené kousky ze dna pánve odstraníme.

Na pánvi rozehřejme 2 lžíce odloženého oleje, vlijeme směs s vejci a omeletu urovnáme. Opékáme za občasného potřásání pánví zhruba 6 minut. Okraje omelety uvolňujeme dřevěnou lopatkou.

Povrch omelety posypeme nastrouhaným parmazánem, pánev postavíme pod rozehřátý gril a omeletu opékáme zhruba 3 minuty dozlatova. Všechna tekutina se musí vstřebat. (lze péci v troubě v pánvi bez ucha)

Pánev odstavíme, omeletu necháme sklouznout na talíř, ozdobíme hoblinkami parmazánu a snítkami petrželky a odložíme. Krájíme ji teprve po 5 minutách. Podáváme ji teplou.

Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bylinková frittata

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena