Maso nakrájíme na menší kousky a promícháme se solí a s kořením adžika. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer, červenou papriku a pórek nakrájíme na proužky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a dáme na něj opéct maso. Mezitím vsypeme hrnek bulguru do větší misky a přelijeme ho 2 hrnky horké vody nebo vývaru. Necháme bobtnat.
Ke změklému masu přisypeme žampiony, pórek, papriku a řapíkatý celer, posypeme mletým kmínem a spolu s masem dusíme za občasného promíchání asi 10 minut. Potom přisypeme nabobtnalý bulgur a vše dohromady promícháme. Necháme ještě chvíli podusit. Bulguroto s krůtím masem ochutíme solí a posypeme nasekanou celerovou natí.
Bulguroto s krůtím masem podáváme teplé.