Bulguroto s krůtím masem

Recept na výborný dietní pokrm. Obdoba rizota s použitím bulguru.


4.725x
35 min
3×

Ingredience

2 lžícemáslo
200 gpórek
500 gžampiony
1 ksčervená paprika
2-3 řapíkyřapíkatý celer
500 gkrůtí maso
2 hrnkyvoda nebo vývar
2 lžičkyadžika
1 hrnekbulgur

podle chuti

sůl
mletý kmín

na ozdobu

celerová nať

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kousky a promícháme se solí a s kořením adžika. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer, červenou papriku a pórek nakrájíme na proužky. Na pánvi rozehřejeme máslo a dáme na něj opéct maso. Mezitím vsypeme hrnek bulguru do větší misky a přelijeme ho 2 hrnky horké vody nebo vývaru. Necháme bobtnat. Ke změklému masu přisypeme žampiony, pórek, papriku a řapíkatý celer, posypeme mletým kmínem a spolu s masem dusíme za občasného promíchání asi 10 minut. Potom přisypeme nabobtnalý bulgur a vše dohromady promícháme. Necháme ještě chvíli podusit. Bulguroto s krůtím masem ochutíme solí a posypeme nasekanou celerovou natí. Bulguroto s krůtím masem podáváme teplé.
user-icon

autor tomasini

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bulguroto s krůtím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena