Bulgur s rajčaty

Je mnoho variant tohoto jídla, vegetariánské i nevegetariánské. Je to rozmanité, lehké, rychlé a chutné jídlo. Výborný recept.


3.718x
35 min

Ingredience

2 lžíceolej
1-2 kspaprika
1 kscibule
1 hrnečeksterilovaná kukuřice
1 hrnečeksterilovaný hrášek
1 miskakonzervovaná rajčata
1 hrnekbulgur

podle chuti

česnek
sůl
tymián
oregano
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

na ozdobu

petrželka
tvrdý sýr

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata použijeme konzervovaná nebo čerstvá nakrájená na kousky. Hrášek a kukuřici použijeme sterilované nebo zmražené. Papriky různých barev očistíme a nakrájíme na kousky. Podle chuti můžeme pro vůni a chuť přidat osmaženou slaninu, párky nebo jakékoliv maso.

Cibuli podusíme s kmínem na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme hrášek, rajčata, papriku, kukuřici, česnek, sůl a dusíme. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo slaninu. Po 5 minutách přidáme oregano, tymián, mletou papriku a propláchnutý bulgur. Dosolíme a dusíme 10 - 15 minut. Potom necháme pod poklicí dojít až bulgur vsákne šťávu, kterou pustila zelenina.

Bulgur s rajčaty podáváme posypaný sýrem a ozdobený nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.
user-icon

autor joliny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bulgur s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská