Bulgur s rajčaty

Je mnoho variant tohoto jídla, vegetariánské i nevegetariánské. Je to rozmanité, lehké, rychlé a chutné jídlo. Výborný recept.


3.718x
35 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata použijeme konzervovaná nebo čerstvá nakrájená na kousky. Hrášek a kukuřici použijeme sterilované nebo zmražené. Papriky různých barev očistíme a nakrájíme na kousky. Podle chuti můžeme pro vůni a chuť přidat osmaženou slaninu, párky nebo jakékoliv maso.

Cibuli podusíme s kmínem na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme hrášek, rajčata, papriku, kukuřici, česnek, sůl a dusíme. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo slaninu. Po 5 minutách přidáme oregano, tymián, mletou papriku a propláchnutý bulgur. Dosolíme a dusíme 10 - 15 minut. Potom necháme pod poklicí dojít až bulgur vsákne šťávu, kterou pustila zelenina.

Bulgur s rajčaty podáváme posypaný sýrem a ozdobený nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.
user-icon

autor joliny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bulgur s rajčaty

Zpět na recept