Bůčková roláda mojí tchyně

Roláda je vynikající. Sama nemám ráda mastné, ale tady nejde vůbec poznat z čeho je upečená. Jinak moje tchyně je vynikající kuchařka a vše, co dělá, je úžasné.


4.322x
90 min

Ingredience

sůl
250 mlmléko
500 gvepřový bok
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce

náplň

3 ksvejce
máslo
1 kspaprika
100 ganglická slanina

podle potřeby

strouhanka

Postup přípravy

Půl kila bůčku pomeleme, zalijeme mlékem a dobře zamícháme. Trochu hmotu osolíme a 12 hodin necháme v ledničce odpočinout. Víc jak 1kg bůčku jsou 2 menší rolády.

Vejce rozklepneme a na másle připravíme míchaná vejce.

Než začneme pracovat, pracovní desku si posypeme strouhankou, aby se maso nepřilepilo. Maso rozválíme na plochu asi 1cm vysokou. Placku masa osolíme, opepříme a naklademe plátky salámu. Na to roztáhneme míchaná vejce a poklademe ještě čerstvou paprikou. Plát masa srolujeme a dáme na plech. Bůčkovou roládu potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Upečenou bůčkovou roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory a čerstvá zelenina.
user-icon

autor Lusinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůčková roláda mojí tchyně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká