Bůčková kniha

Pečený bůček připravený zajímavým způsobem. Recept pro jakoukoliv příležitost.


4.610x
120 min

Ingredience

1 paličkačesnek
4-5 kscibule
1 kgvepřový bůček

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Bůček nařežeme na centimetrové plátky - listy. Pozor, plátky nedořezáváme. Nejlepší je bůček s kostí. Do každého zářezu dáme nakrájenou cibuli s česnekem a osolíme. Provázkem nebo nití stáhneme plátky k sobě. Připravený bůček dáme do pekáče, podlijeme ho vodou a pomalu pečeme v troubě. Bůčkovou knihu po upečení nakrájíme příčně přes listy na plátky. Bůček je výborný teplý i studený, krájíme ho na slabší plátky. Bůčkovou knihu podáváme s přílohou podle chuti, například s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Sopťa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bůčková kniha

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena