Bůčková kniha

Pečený bůček připravený zajímavým způsobem. Recept pro jakoukoliv příležitost.


4.610x
120 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Bůček nařežeme na centimetrové plátky - listy. Pozor, plátky nedořezáváme. Nejlepší je bůček s kostí. Do každého zářezu dáme nakrájenou cibuli s česnekem a osolíme. Provázkem nebo nití stáhneme plátky k sobě.

Připravený bůček dáme do pekáče, podlijeme ho vodou a pomalu pečeme v troubě.

Bůčkovou knihu po upečení nakrájíme příčně přes listy na plátky. Bůček je výborný teplý i studený, krájíme ho na slabší plátky. Bůčkovou knihu podáváme s přílohou podle chuti, například s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Sopťa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůčková kniha

Zpět na recept