Bůčková bašta

Ve formě zapečené vepřové maso podáváme podle chuti s chlebem nebo brambory a zeleninou.


3.944x
60 min
4×

Ingredience

0.5 lžičkysůl
4 ksvejce
1 lžičkavegeta
muškátový oříšek
mleté nové koření
1 kelímeksmetana nebo šlehačka
mletý černý pepř
600 gprorostlý bůček

podle potřeby

sádlo na vymazání

na ozdobu

bylinky (petrželka, pažitka)

Postup přípravy

Libovější bůček umeleme, smícháme s kořením, solí, vegetou, vejci a šlehačkou. Necháme alespoň 4 hodiny uležet v ledničce. Pořádně pomastíme alobal sádlem, vložíme ho do chlebíčkové formy a naplníme masovou hmotou. Pečeme pomalu asi 3/4 hodiny. Bůčkovou baštu podáváme posypané oblíbenými bylinkami - pažitkou, petrželkou. Přikusujeme chléb nebo jako přílohu dáváme brambory apod.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bůčková bašta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena