Bublanina z bramborového těsta

Velmi jednoduchý recept na dobrou bublaninu. Višně můžeme do bublaniny vypeckovat, ale stejně tak můžeme použít i jiné ovoce.


3.0546x
45 min

Ingredience

4 ksvejce
250 gbrambory
200 gcukr moučka
400 gvišně
100 gdětská krupice

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, poté vmícháme brambory, krupičku a na závěr i sníh vyšlehaný z bílků.

Kulatou formu s volným středem vymažeme a vysypeme, zalijeme těstem a zasypeme višněmi.

Bublaninu z bramborového těsta upečeme ve středně vyhřáté troubě, až je na povrchu mírně zlatavá.

Upečenou bublaninu z bramborového těsta nakrájíme na kostky, pocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bublanina z bramborového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.