Bublanina z brambor

Vyzkoušeli jste již bublaninu z brambor? Pokud ne, zkuste tuto.


3.0147x
45 min

Postup přípravy

Uvařené brambory ve slupce necháme vychladit. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Citron spaříme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu.

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, mouku, kůru a šťávu z citronu. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný pevný sníh z bílků.

Dáme do dobře vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem podle chuti a dáme do předehřáté trouby na 170°C přibližně na 30 minut.

Bublanina z brambor podáváme sypanou moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bublanina z brambor

Zpět na recept