Bublanina z brambor

Vyzkoušeli jste již bublaninu z brambor? Pokud ne, zkuste tuto.


3.0147x
45 min

Postup přípravy

Uvařené brambory ve slupce necháme vychladit. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Citron spaříme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, mouku, kůru a šťávu z citronu. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný pevný sníh z bílků. Dáme do dobře vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem podle chuti a dáme do předehřáté trouby na 170°C přibližně na 30 minut. Bublanina z brambor podáváme sypanou moučkovým cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bublanina z brambor

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena