Bublanina s ovocem

Skvělý nápad, jak využít ovoce. Nejlepší je s třešněmi nebo jahodami, ale lze použít jakékoli ovoce.


4.030x
45 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme olej a třeme, až je směs napěněná. Mouku prosejeme s práškem a vmícháme i s mlékem do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.

Těsto na bublaninu rozetřeme do většího pekáčku, hlavně vyššího, protože buchta nabude. Pekáček předem vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Bublaninu zlehka poklademe očištěným, opláchnutým a okapaným ovocem a v předehřáté troubě pečeme na 160 °C asi 30 minut.

Bublaninu s ovocem ocukrujeme. Bublanina s ovocem se dá jíst už teplá, ale lepší je studená.
user-icon

autor katunka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bublanina s ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká