Bublanina s meruňkami

Jednoduchá a rychlá příprava výborného moučníku k odpolední kávičce.


4.770x
35 min
13×

Postup přípravy

Meruňky očistíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Pokud jsou kyselejší, položíme je řezem na tác lehce vysypaný mletým cukrem.

Vejce šleháme s cukrem elektrickým šlehačem do husté pěny, až pěna zesvětlá a začne dělat puchýřky. Pak přidáme horkou vodu a znovu prošleháme.

Pak vmícháme mouku a nakonec rozpuštěné teplé máslo.

Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, nebo vyloženého pečícím papírem, rozhrneme ho ke krajům a poklademe půlkami meruněk řeznou plochou dolů.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, asi 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním bublaninu s meruňkami můžeme posypat cukrem a ozdobit kousky čerstvých meruněk.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bublanina s meruňkami

Zpět na recept