Brusinkový cop

Jednoduchý recept na brusinkový cop z domácí pekárny.


4.45x
60 min

Ingredience

20 gkandovaná pomerančová kůra
75 gsušené brusinky
55 gsušené třešně

těsto

0.5 lžičkysůl
3 lžícemed
2.5 hrnkuhladká mouka
1 hrnekvlažná voda
1 hrnekcelozrnná mouka
2 lžícerozpuštěné máslo
1 lžičkasušení droždí

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pečící nádoby v následujícím pořadí: Voda, med, máslo, sůl, mouku a droždí. Domácí pekárnu nastavíme na program "těsto". Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu a vhněteme nasekané sušené ovoce. Těsto rozdělíme na tři díly, vyválíme do délky asi 30,5 cm, upleteme cop a konce zajistíme stlačením. Brusinkový cop přeneseme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě, až téměř zdvojnásobí svůj objem. Odstraníme fólii, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 - 25 minut. Cop musí být na pohled propečený. Brusinkový cop nakrájíme a podáváme. Je dobrý teplý i studený.
user-icon

autor Evicka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brusinkový cop

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena