Brusinková omáčka vinná

Tradiční brusinková omáčka. Tentokráte s vínem.


2.91618x
25 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme vinnou omáčku. Máslo rozehřejeme a zaprášíme moukou. Lehce osmahneme a zalijeme vodou a vínem. Zde je bílé nebo červené záleží na chuti. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu. Osolíme ji, přidáme kousek skořice a cukr. Omáčku vaříme aspoň 20 minut.

Skořici vyjmeme a podle chuti omáčku dosladíme nebo dokyselíme.

Do hotové vinné omáčky přidáme brusinky, necháme přejít varem a podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinková omáčka vinná

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.