Brusinková bábovka

Bábovka z části ochucená kakaem a brusinkami. Kombinace, která vás určitě uchvátí.


4.724x
90 min
1×

Postup přípravy

Ve šlehači vyšleháme změklé máslo a cukr. Vejce oddělíme od bílku. Žloutky pak přidáme do šlehače a vše dobře vyšleháme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme do základu. Směs průbežně šleháme. Nakonec přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva.

Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta smícháme s kakaem a druhou s brusinkami.

Bábovku můžeme péct nejen v troubě ve vymazané formě na bábovku, ale rovněž v domácí pekárně. Tahle bábovka je upečená v domácí pekárně program Pečení.

Těsto do formy střídavě plníme vrstvou kakaového těsta a těsta s brusinkami.

V troubě pečeme přibližně 60 minut při 175 °C. Nakonec posypeme brusinkovou bábovku moučkovým cukrem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinková bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká