Broskvový štrúdl

Také již nemáte mezi svými zásobami jablka a rádi byste upekli štrúdl? Vyzkoušejte tento recept, kde použijete kompotované broskve.


3.0180x
90 min

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko.

Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto. Necháme chvíli odležet v chladu.

Připravíme si broskve. Pokud máme broskve čerstvé, omyjeme je, odstraníme pecku a pokrájíme je. Je vhodné je oloupat. Máme-li broskve kompotované, šťávu scedíme a necháme broskve okapat. Pak je pokrájíme.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme ho na moukou vysypaném vále, rozložíme připravené broskve a přidáme rozinky. Na jeden závin použijeme jeden celý kompot. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Broskvový štrúdl pečeme v horkovzdušné troubě 60 minut.

Tento štrúdl je velmi chutný ještě vlažný a doplněný šlehačkou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový štrúdl

Zpět na recept