Jednoduchý třešňový závin

Amatérská příprava receptu na chutný třešňový štrúdl.


4.19x
45 min
1×

Postup přípravy

Třešně vypeckujeme a opláchneme. Máslo v pánvi rozpustíme a přidáme strouhanku. Pánev odstavíme z plotny a přidáme vypeckované třešně, ořechy a cukr. Směs dobře promícháme. Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou nastrouhanou kůru a směs necháme zcela vychladnout.

Vyválený listový plát vyplníme třešňovou náplní a závin zavineme. Dbáme na strany, aby byly dobře uzavřeny. Závin potřeme rozpuštěným máslem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Jednoduchý třešňový závin pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Ještě horký závin ocukrujeme moučkovým cukrem.

Jednoduchý třešňový závin necháme vychladnout, poté nakrájíme na plátky a podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý třešňový závin

Zpět na recept