Broskvový krém

Jednoduchý recept na ovocný máslový krém.


3.816x
30 min
1×

Postup přípravy

Otevřeme broskvový kompot a broskve scedíme. Šťávu nevyléváme. Nalijeme ji do kastrůlku, doplníme vodou, aby bylo tekutiny půl litru. Máslo necháme změknout.

Z půl litru broskvové šťávy odebereme skleničku a rozmícháme v ní pudink. Zbytek přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vlijeme skleničku s pudinkem a svaříme v hustý pudink. Za stálého míchání pudink vychladíme.

Do změklého másla po částech zašleháme studený pudink. Asi 3 - 4 broskve nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme je do broskvového krému.

Broskvový krém můžeme použít na plnění dortů či rolád, viz třeba Bezé roláda s broskvovým krémem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový krém

Zpět na recept