Broskvovo-jahodový kompot

Zkombinováním broskve a jahody vznikne oku lahodící sladký kompot.


4.325x
45 min
1×

Postup přípravy

Jahody opatrně důkladně umyjeme. Broskve ponoříme na několik vteřin v horké vodě, zchladíme, přepůlíme, vypeckujeme a oloupeme. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a společně uvedeme do varu. Chvíli necháme provařit a poté odstavíme. Do každého důlku po pecce v broskvi vložíme půlku jahody. Pokud nám vypadává, připíchneme jahodu párátkem. Poloviny broskví naskládáme do čistých nahřátých sklenic a přelijeme je horkou zálivkou. Sklenice uzavřeme víčky. Sterilujeme pouze 20 minut na 85 °C. Hlídáme, abychom ovoce nerozvařili! Poté sklenice s broskvovo-jahodovým kompotem vyndáme, otočíme dnem nahoru a zabalené do deky necháme vychladnout. Recept je zhruba na 8 - 10 sklenic broskvovo-jahodového kompotu, záleží na jejich velikosti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Broskvovo-jahodový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena