Brokolicový nákyp se sýrem

Recept na skvělé zeleninové jídlo.


4.58x
60 min
3×

Postup přípravy

Brokolici odkrojíme od tvrdého středu, rozdělíme na menší kousky a cca 1/4 hodinky povaříme v páře.

Mezitím si na pánvi usmažíme nakrájenou cibulku se slaninou či salámem nakrájeným na drobné kousky. Uvařenou brokolici v míse rozmačkáme šťouchadlem na brambory a necháme trochu zchladnout. Přidáme nahrubo strouhaný sýr, vypečenou slaninu nebo salám, žloutky, sůl a pepř. Při solení pamatujme na to, že také sýr je slaný. Vše dobře promícháme. Ve vedlejší nádobě vyšleháme sníh z bílků, který zlehka vmícháme do brokolicovo-sýrové směsi.

Zapékací porcelánovou nebo skleněnou misku vymažeme a naplníme brokolicovým "těstem". Brokolicový nákyp se sýrem zvolna pečeme při teplotě 180 °C zhruba 25 - 30 minut. Doba pečení závisí na velikosti misky a tedy na vrstvě brokolicového nákypu. Před vyndáním z trouby vyzkoušíme propečenost nejlépe špejlí (těsto by na ní již nemělo ulpívat).

Nákyp drží díky sýru a bílkům pěkně pohromadě, takže ho můžeme nakrájet na kostky. Brokolicový nákyp se sýrem podáváme s vařenými či pečenými brambory a oblohou ze sezónní oblíbené zeleniny.
user-icon

autor Helča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brokolicový nákyp se sýrem

Zpět na recept