Nebojte se, brokolicí opravdu nic nezkazíte.
sůl | |
4 ks | vejce |
400 g | brokolice |
150 g | hrubá mouka |
muškátový květ |
Očistíme brokolici, opereme ji pod tekousí vodou a v osolené vodě uvaříme doměkka. Nadrobno ji nasekáme, přidáme4 žloutky, mouku, promícháme, ochutíme muškátovým květem a solí. Opatrně vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Lžící vykrajujeme noky, které fritujeme při 160°C asi 6 minut.
Podáváme samostatně s vhodnou studenou omáčkou (tatarka, kečup, dresing) nebo jako přílohu k pečenému vepřovému masu.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.