Nebojte se, brokolicí opravdu nic nezkazíte.
Očistíme brokolici, opereme ji pod tekousí vodou a v osolené vodě uvaříme doměkka. Nadrobno ji nasekáme, přidáme4 žloutky, mouku, promícháme, ochutíme muškátovým květem a solí. Opatrně vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Lžící vykrajujeme noky, které fritujeme při 160°C asi 6 minut.
Podáváme samostatně s vhodnou studenou omáčkou (tatarka, kečup, dresing) nebo jako přílohu k pečenému vepřovému masu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena