Brokolicové bramboráčky

Recept na brokolicové bramboráčky, které podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo uzenému masu. Výborně chutnají i jako samostatný pokrm.


4.728x
35 min

Postup přípravy

Syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Brokolici očistíme od listů a tužších částí košťálu, omyjeme a jemně nastrouháme k bramborám. Česnek oloupeme a prolisujeme.

V míse promícháme strouhané brambory, brokolici, česnek, vejce, mléko a mouku. Směs osolíme a opepříme.

Lžící tvoříme placičky, které zvolna opékáme z obou stran dorůžova. Hotové bramboráčky necháme krátce na papírové utěrce okapat.

Brokolicové bramboráčky podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenému masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brokolicové bramboráčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká