Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a mírně povaříme v osolené vodě. Uvařenou brokolici zchladíme a necháme okapat.
Čtyři stroužky česneku oloupeme, uvaříme doměkka v zakysané smetaně a rozmixujeme.
Zbyly česnek nakrájíme na kousky a společně s nadrobno nakrájenými šalotkami a feferonkou osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme brokolici, vmícháme česnekovou smetanu a asi 10 minut dusíme. Na závěr do omáčky vmícháme parmazán, podle chuti osolíme a opepříme.
Široké nudle či jiné těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a smícháme s brokolicí v omáčce, necháme chvíli rozležet.
Brokolici v česnekovém krému před podáváním sypeme nasekanou čerstvou petrželkou a podáváme.
Foto: Shutterstock.com