Med rozpustíme s máslem (nesmí se vařit, jen prohřát) a mícháním spojíme. V míse utřeme vejce a cukr, přidáme rozpuštěné suroviny, koření, jedlou sodu a mouku. Těsto necháme odležet v lednici minimálně 1/2 hodinu. Lépe se s ním potom pracuje, ale jde to i bez odležení.
Těsto vyválíme na plát (ne úplně tenký) a z vyváleného plátu vykrajujeme různé tvary, které pomažeme rozšlehaným vejcem. Perníčky pečeme v předehřáté troubě při 150 °C. Perníčky v troubě vyskočí do výšky.
Brdské perníčky zdobíme bílkovou polevou (prosátý cukr moučka, bílek, citron), kterou lze i obarvit potravinářským barvivem. O Velikonocích dávám červené barvivo do vejce na potírání a zdobím bíle.
Brdské perníčky jsou ihned měkké a musí být skladovány zavřené. Pokud je necháme dlouho na vzduchu, tak za 1,5 dne ztvrdnou. Perníčky mám v plastové misce s víkem, vyndavám jen k jídlu a ještě nám na stole nikdy neztvrdly.