Mouku, máslo, cukr, mleté ořechy, kakao a 2 žloutky dáme na vál a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme v chladu odpočinout. Pak jej na vále vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrajujeme kolečka. Osobně dělám kolečka asi 25 mm velká, ale záleží na zvyku.
Kolečka dáme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě je upečeme. Upečená je necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. V páře vyšleháme do zhoustnutí vejce, cukr a kakao. Odstavíme. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně do něj zašleháme žloutkovou hmotu.
Upečené koláčky plníme krémem a zdobíme čokoládovou polevou. Brandenburské koláčky skladujeme v chladu a suchu a servírujeme podle chuti.