Brambory zapékané s nivou

Recept na snadný hlavní chod, opět zvládnou i začátečníci.


4.735x
90 min
11×

Postup přípravy

Brambory omyjeme a očistíme kartáčkem. Dáme vařit do osolené vody. Vaříme doměkka. Poté jenom slijeme. Brambory rozkrájíme na čtvrtky nebo kolečka, neloupeme.

Během vaření brambor nastrouháme nebo prsty nadrobíme nivu, hermelín (větší balení) rozkrájíme na tenké plátky. Cibulku nebo pórek po odstranění svrchních listů nakrájíme na kolečka.

Polovinu brambor naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Posypeme, cibulkou, grilovacím kořením a kořením na americké brambory. Poklademe plátky hermelínu a půlkou nivy. Dáme další vrstvu brambor, znovu posypeme cibulkou, kořením a nakonec nivou. Zalijeme smetanou na vaření (případně šlehačkou) a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 170 °C.

Brambory zapékané s nivou podáváme samostatně jako hlavní chod, jen doplníme čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapékané s nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká