Brambory s filé a špenátem

Recept na zapečené plátky brambor s kousky rybího masa a špenátem.


3.0798x
90 min
2×

Ingredience

2 ksvejce
600 gbrambory
250 gkysaná smetana
300 gmražený špenát
50 gtvrdý sýr
400 grybí filé

podle chuti

česnek
sůl
citron
mletý pepř
muškátový oříšek

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Filé osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a troubu rozehřejeme.

Oloupaný a nadrobno nasekaný česnek osmahneme na másle, přidáme špenát, dochutíme a dusíme. Smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.

Do vymazané zapékací formy klademe brambory, na ně filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami a zalijeme dochucenou smetanou.

Brambory s filé a špenátem pečeme asi 45 minut na 180 °C, ke konci ještě můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, který necháme rozpustit.

Brambory s filé a špenátem podáváme jako hlavní chod. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory s filé a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.