Brambory pečené s bylinkami

Pokud máte možnost natrhat si čerstvé bylinky, zaručeně vyzkoušejte recept na voňavé pečené brambory.


4.815x
45 min
3×

Postup přípravy

Nové jarní brambory důkladně omyjeme, případně zbavíme nečistot kartáčkem. Potom je podélně rozpůlíme a vyrovnáme na jemně vymaštěný plech, rovnou plochou bramboru směrem nahoru.

Množství bylinek natrháme podle potřeby a podle chuti (na 8 brambor potřebujeme více než polovinu hrnku nakrájených bylin). Doporučuji, aby ve směsi převažovala bazalka.

Byliny opláchneme studenou vodou, necháme okapat a jemně nasekáme. Česnek utřeme nebo prolisujeme. Byliny v hrnku smícháme se solí a česnekem a postupně přiléváme olivový olej. Oleje dáme takové množství, aby vznikla řídká a roztíratelná bylinková směs.

Bylinkovou směsí potřeme půlky brambor a pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při 150°C, asi 20 minut. Záleží na velikosti brambor. Když jsou brambory měkké a dozlatova upečené, můžeme je podle chuti přisolit.

Brambory pečené s bylinkami jsou výbornou přílohou k masu. Výtečně chutnají s ochuceným tvarohem - viz. Tvarohová pomazánka s brokolicí.

Brambory v našem jídelníčku

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory pečené s bylinkami

Zpět na recept