Vaření.czReceptyBrambory na kyselo - zablafuňky

Brambory na kyselo - zablafuňky

Krajové jídlo mojí maminky.


4.634x
45 min
2×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou. Vody dáme trochu víc než při běžném vaření. Osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a bobkové listy. Když jsou brambory měkké, zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou, povaříme a přidáme podle chuti ocet. Necháme vařit a do toho rozklepneme vejce. Lehce zamícháme, aby zůstala celá a brambory na kyselo - zablafuňky mírně vaříme asi 5 minut. Na porci počítáme 1 - 2 vejce.
user-icon

autor boša


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory na kyselo - zablafuňky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena