Zablafuňky

Rodinný recept od babičky Hlinomazové.


4.425x
45 min

Ingredience

4-5 ksvejce
1-2 lžícemáslo
0.5 kgbrambory
0.7 lmléko
1 kscibule

podle chuti

sůl
ocet
2-3 ksbobkový list
7-8 kuličekcelý černý pepř
3-4 kuličkycelé nové koření

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, vody dáme trochu - pouze tak, abychom zakryli brambory. Osolíme, přidáme celou střední cibuli a koření. Brambory vaříme téměř doměkka. Koření podle potřeby vyjmeme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je mlékem s rozkvedlanou moukou a mírně vaříme asi 5 minut. Na závěr přidáme kousek másla a dochutíme podle chuti octem. Zvlášť uvaříme vejce natvrdo, které rozpůlíme a dáme na talíř. Přidáme zablafuňky. Na porci počítáme 1 - 2 vejce. Nejlepší jsou zablafuňky ohřívané druhý den.
user-icon

autor Brelan 1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zablafuňky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena