Bramborový závin s mletým masem

Závinová pochoutka.


2.91194x
60 min
2×

Postup přípravy

Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Ještě horké je prolisujeme. Během vaření se osmahneme maso na troše oleje.

Brambory dáme do mísy nebo na vál. Posypeme moukou a necháme chvíli prochladnout. Pak přidáme vejce a špetku soli a vypracujeme těsto.

Těsto rozválíme na plát (nejlépe na pečícím papíře), posypeme strouhankou a osmahnutým masem.

Těsto pomocí papíru stočíme (podle potřeby jej můžeme pomazat sádlem),
dvakrát převážeme a vaříme. Po 10 minutách jedno převázání uvolníme, aby mohl závin nabývat. Vaříme ještě asi 30 minut.

Hotový závin nití nakrájíme na plátky.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový závin s mletým masem

Zpět na recept