Vaření.czReceptyBramborový závin s mletým masem

Bramborový závin s mletým masem

Závinová pochoutka.


2.91194x
60 min
2×

Postup přípravy

Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Ještě horké je prolisujeme. Během vaření se osmahneme maso na troše oleje. Brambory dáme do mísy nebo na vál. Posypeme moukou a necháme chvíli prochladnout. Pak přidáme vejce a špetku soli a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na plát (nejlépe na pečícím papíře), posypeme strouhankou a osmahnutým masem. Těsto pomocí papíru stočíme (podle potřeby jej můžeme pomazat sádlem), dvakrát převážeme a vaříme. Po 10 minutách jedno převázání uvolníme, aby mohl závin nabývat. Vaříme ještě asi 30 minut. Hotový závin nití nakrájíme na plátky.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový závin s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena