Bramborový salát v nálevu

Recept na bramborový salát připravený v zeleninovém vývaru a podávaný za studena.


5.011x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a potom oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na kolečka. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Zeleninový vývar převaříme a do horkého vývaru vložíme cibuli, hořčici, sůl, pepř, ocet a cukr. Promícháme a horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme stát asi hodinu a poté jemně promícháme olejem. Podle chuti salát dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Připravený bramorový salát necháme vychladit.

Bramborový salát v nálevu podáváme vychlazený jako chutnou přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát v nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká