Vaření.czReceptyBramborový salát v nálevu

Bramborový salát v nálevu

Recept na bramborový salát připravený v zeleninovém vývaru a podávaný za studena.


5.011x
45 min

Ingredience

1.2 kgbrambory

nálev

1 lžičkacukr
4 lžíceolej
2 lžíceocet
1 kscibule
1 lžičkahořčice
200 mlzeleninový vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a potom oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na kolečka. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninový vývar převaříme a do horkého vývaru vložíme cibuli, hořčici, sůl, pepř, ocet a cukr. Promícháme a horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme stát asi hodinu a poté jemně promícháme olejem. Podle chuti salát dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Připravený bramorový salát necháme vychladit. Bramborový salát v nálevu podáváme vychlazený jako chutnou přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát v nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena