Jednoduchý recept na přípravu majonézového salátu z brambor a vajíček možná uvítáte, až budete chtít připravit ten opravdu nejlepší. Salát podáváme jako přílohu, i samostatně s bílým pečivem.
Hodnocení
4.6
/ 5 (32x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Vejce3 ks
Brambory500 g
Majonéza200 ml
Cibule1 ks
Zakysaná smetana3 lžíce
Okurky sladkokyselé2 ks
Podle potřeby
Ocet
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a studené nakrájíme na kostky.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Okurky nakrájíme na kostičky.
Majonézu promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme octem nebo nálevem z okurek.
Všechny připravené suroviny spojíme v míse a necháme rozležet v lednici.
Bramborový salát s vejci podáváme jako přílohu ke smaženým pokrmům. Chutná dobře i samostatně s bílým pečivem.