Bramborový salát bez majonézy

Na Brněnsku slouží jako příloha k masu s rýží a funguje jako kompot nebo salát.


3.1313x
90 min
1×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, ale ne úplně do měkka.

Ještě horké je oloupeme a necháme chvilku vychladnout. Potom nakrájíme na kolečka, přidáme na kolečka nakrájené vařené vejce natvrdo, hrášek, kukuřici, zavařenou papriku, okurky.

Prostě můžeme přidat to, co máme v ledničce ze zeleniny a chutná nám. Cibuli, nejlépe červenou, dáme na rozpálený olej a úplně lehce osmahneme. Pak k ní přidáme ocet, sůl a cukr, musí být hodně sladkokyselé, a chviličku necháme přejít varem.

Vychladlou směs nalijeme na salát, lehce promícháme a necháme vsáknout a opět lehce promícháme. Připepříme a přikyselíme. Popřípadě přisladíme dle chuti!

Bramborový salát bez majonézy můžeme konzumovat jako přílohu k vařeným masům nebo taky dušenému masu s rýží. S tímto salátem to nemá chybu!

Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor radvanek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát bez majonézy

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká