Vaření.czReceptyBramborový salát bez majonézy

Bramborový salát bez majonézy

Na Brněnsku slouží jako příloha k masu s rýží a funguje jako kompot nebo salát.


3.1313x
90 min
1×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, ale ne úplně do měkka. Ještě horké je oloupeme a necháme chvilku vychladnout. Potom nakrájíme na kolečka, přidáme na kolečka nakrájené vařené vejce natvrdo, hrášek, kukuřici, zavařenou papriku, okurky. Prostě můžeme přidat to, co máme v ledničce ze zeleniny a chutná nám. Cibuli, nejlépe červenou, dáme na rozpálený olej a úplně lehce osmahneme. Pak k ní přidáme ocet, sůl a cukr, musí být hodně sladkokyselé, a chviličku necháme přejít varem. Vychladlou směs nalijeme na salát, lehce promícháme a necháme vsáknout a opět lehce promícháme. Připepříme a přikyselíme. Popřípadě přisladíme dle chuti! Bramborový salát bez majonézy můžeme konzumovat jako přílohu k vařeným masům nebo taky dušenému masu s rýží. S tímto salátem to nemá chybu! Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor radvanek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový salát bez majonézy

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena